V dnešním článku si zodpovíme otázku, proč a kdy si vybrat zrovna sítotisk? Přiblížíme si, na jaké všechny materiály lze sítotiskem tisknout. Jaké jsou jeho klady, ale i zápory. A také nakousneme, jaké barvy se při sítotisku používají.

Proč si vybrat sítotisk

Určitě už jste někdy řešili situaci, kdy jste si potřebovali něco potisknout a nevěděli jste, jaký druh tisku zvolit. Transferovaný tisk? Sítotisk, nebo snad digitální tisk? Jako pro naprostého laika je pro Vás tento výběr poněkud náročný. My Vám dnes situaci trochu přiblížíme, abyste příště věděli, po jaké metodě sáhnout.

Transfer a digitální tisk

Jak už jsme se zmiňovali v minulém článku, digitální tisk je sice opravdu rychlý, ale kvalita tisku není stoprocentní a z materiálů moc na výběr nemáte. Hodí se tedy hlavně pro tisk na papír. Transferovaný tisk se hodí zvláště při malých zakázkách. Jde o přenos a zažehlení potisku při teplotě 180°C.

Sítotisk

Nebudeme Vám věšet bulíky na nos. Pokud potřebujete potisk pouze na jednu věc, sítotisk se Vám moc nevyplatí. Jestliže ale hledáte vhodnou techniku pro potisk desítek, stovek, či snad tisíců kusů, sítotisk je jasná volba. Můžete popustit uzdu své fantazii a vybrat si jakýkoliv materiál, sítotisk totiž zvládá téměř vše. Navíc kvalita tisku je opravdu vysoká, barvy jsou krásně jasné a nehrozí, že by po roce vybledly, či dokonce zmizely.

Barvy pro sítotisk

Při sítotisku máme na výběr z opravdu nepřeberného množství barev, které lze využit. Od rychleschnoucích, přes UV barvy, reflexní, až po plastizolové. Výhody a nevýhody každé z nich, si podrobněji rozebereme v příštím článku.